FAQ

Τo Lexikon της Συσκευασίας αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό ελληνικό οδηγό για την άριστη επικοινωνία όλων των εμπλεκομένων φορέων στον χώρο της συσκευασίας. Συμπληρώνοντας ένα κενό χρόνων της αγοράς, περιέχει όλους τους απαραίτητους όρους του αντικειμένου, για να μυήσει αρχάριους αλλά και να βελτιώσει την απόδοση των επαγγελματιών του χώρου. Είναι ένα ολοκληρωμένα εξιδεικευμένο λεξικό, που καλύπτει την διαδικασία της δημιουργίας συσκευασιών από όλους τους τομείς της, σε κάθε στάδιό της. Υπόσχεται να ελαχιστοποιήσει τις ασάφειες στις συνεργασίες σας, μεγιστοποιώντας τα αποτελέσματά σας, δημιουργώντας συσκευασίες όπως τις φαντάζεστε πραγματικά.
Περιέχει ολοκληρωμένα την ορολογία του κλάδου, για κάθε εμπλεκόμενο φορέα στην σύλληψη, δημιουργία και παραγωγή συσκευασιών. Ενσωματώνει όρους άμεσα συσχετισμένους με το “περιτύλιγμα” του προϊόντος, καλύπτοντας εκτενώς τους τομείς των πρώτων υλών, συστατικών, συστημάτων, ιδιοτήτων κ.α., επιτρέποντας την άμεση και ακριβή επικοινωνία, για την δημιουργία της ιδεατής συσκευασίας. Παράλληλα, αναφέρεται διεξοδικά σε όρους σχετικούς με την διαδικασία σχεδίασης, επεξεργασίας, εκτύπωσης, αλλά και ανακύκλωσης, ώστε κάθε μέρος να γνωρίζει ακριβώς τα χαρακτηριστικά του έργου που έχει αναλάβει να φέρουν εις πέρας.
Το απόλυτο ελληνικό λεξικό του χώρου είναι προϊόν έρευνας χρόνων, απόσταγμα της πολυετούς εμπειρίας των συγγραφών, αλλά και των ειδικών που βοήθησαν σημαντικά κατά την σύνταξη και επιμέλεια του εγχειριδίου. Συγκεντρώνει τις πλέον απαραίτητες και αξιόπιστες πληροφορίες από την παγκόσμια βιβλιογραφία, προκείμενου να καλύψει το κενό που προϋπήρχε στην αγορά, δημιουργώντας μια ελληνική “βίβλο” της συσκευασίας, απαραίτητη για κάθε ενασχολούμενο επαγγελματία. Εμπεριέχει υλικό από εγχειρίδια, επιστημονικά περιοδικά, έρευνες και λοιπά βιβλία, θεματικών ενοτήτων σχετικών με την παραγωγή και επεξεργασία τροφίμων και πρώτων υλών, την δημιουργία, επεξεργασία και τελειοποίηση συσκευασιών, κ.α. Έτσι, δημιουργεί μια ολοκληρωμένη πηγή γνώσης, που καλύπτει σφαιρικά όλο το φάσμα της διαδικασίας σχεδίασης, παραγωγής και ολοκλήρωσης συσκευασιών.
Το Lexikon της συσκευασίας αναπτύχθηκε για τις ανάγκες επαγγελματιών αλλά και αρχαρίων του χώρου της συσκευασίας. Είναι ένα πλήρες εγχειρίδιο, που θα σας μυήσει στο αντικείμενο, επιτρέποντάς σας να επικοινωνείτε σωστά και αποτελεσματικά με τους συνεργάτες σας, με τη σωστή ορολογία. Εμπεριέχει όρους για κάθε εμπλεκόμενο φορέα στη σύλληψη, δημιουργία και παραγωγή συσκευασιών, για αυτό και είναι ένα απαραίτητο βιβλίο για Designers, Υπεύθυνους Παραγωγής, Χημικούς, Συμβούλους, Επιχειρηματίες κ.α.
Γιώργος Τριανταφύλλου
Μετά από μακροχρόνια επαγγελματική εμπειρία στην οργάνωση και συντονισμό τεχνικών και επαγγελματικών εκθέσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων από το 2008 έως σήμερα, ο κ Τριανταφύλλου είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής εκδόσεων και εκθέσεων του κλαδικού περιοδικού All Pack Hellas. Κάθε δυο χρόνια διοργανώνει την εκδήλωση «Gold Label Awards” και είναι ιδρυτής των sites “3D Printing News” και “Pack and Labels Days”.
Δημήτρης Καραβασίλης
Ονειροπόλος, με κίνητρο για την καλύτερη δυνατή απόδοση στο τομέα του Διεθνούς Marketing, έχοντας πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, ο Δημήτρης Καραβασίλης είναι ο CEO της DK Marketing, ενός γραφείου International Marketing με ενεργή παρουσία σε 8 χώρες. Έχει αναλάβει ύψιστης σημασίας Project για λογαριασμό μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Τουρκία και Κίνα. Είναι συχνά προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδρια εντός και εκτός του Ελλαδικού χώρου, με εξειδίκευση σε θέματα εξαγωγικού εμπορίου και διεθνούς Marketing.